4 feb. 2010

Foto-articol despre D-vita din data de 26.06.1981


Probabil cel mai vechi articol despre comuna noastra in ziarele locale din perioada comunista. (pentru vizualizare click pe foto)

5 comentarii:

ovidiu spunea...

Acest articol a aparut in ziarul “Pentru socialism” in 26.06.1981 si este probabil cea mai veche aparitie a comunei noastre in ziarele de atunci.
Este vorba despre un interviu cu primarul comunei Dumbravita de atunci , dl.Stefan Mihali si care spune printre altele :
In 1980….
- in comuna isi desfasoara activitatea 4 cooperative agricole de productie (CAP-uri) cu o suprafata de 3065 ha….(ce vremuri….si acum imi aduc aminte de CAP-urile din Rus si Sindresti unde duceam tot porumbu’ si fanu’:-o)
- livada de 23 ha (cine isi aduce aminte de culesul merelor din livada din Rus si din Sindresti, iar profesorii stateau cu gura pe noi :-t de nu puteai sa ti duci nici macar un mar acasa…la fel si la porumb, ce urat era)
- 6 scoli generale, 6 gradinite (cate scoli sunt reabilitate in ziua de azi si arata a scoala normala?)
- 46 cadre didactice calificate, 742 elevi si 253 prescolari (cate cadre mai sunt acum la scolile din comuna?)
- 5 camine
- 1 biblioteca publica si 3 scolare, 3 cinematografe (cinematografele nu mi dau seama unde erau)
- 632 abonati radio si 719 abonati TV
- dispensar uman construit in 1977, bloc locuinte cu 6 apartamente
- 86 locuinte noi din care 69 cu etaj (cate se mai construiesc in ziua de azi?)
- la scoala in Dumbravita sunt inscrisi 222 elevi la clasele I-VIII.

In alte vremuri…
- corul din Dumbravita a luat fiinta in 06.12.1931
- prima scoala in limba romana a fost intemeiata in 1781 in Dumbravita de Atanasiu
- in matricola din 1887 sunt 49 scolari inscrisi in toata comuna.

Foarte multe lucruri interesante

florin ciocotisan spunea...

Interesant articol, dar cred ca gasesti si mai vechi. Cum mai merge cu siteul si cu blogul?

ovidiu spunea...

probabil ca sunt si mai vechi dar in acest moment doar pe asta il am si sincer sa fiu nu prea am timp sa ma ocup sa caut pe la arhive ceva mai vechi, poate daca citeste cineva acest articol si are vreo informatie sa o scrie aici sau sa mi trimita pe mail fie ca e vb de fotografie sau informatie.

in ultima vreme nu prea am timp de blog si de site, doar daca mai apare vreo informatie pe site urile locale de stiri o preiau si o postez.

sa stii ca citesc articolele tale de pe site ul de stiri impactnews.ro si ma bucur ca cineva din comuna noastra scrie pe un site important de stiri. felicitari

florin ciocotisan spunea...

mersi. Pe impactnews.ro ma ocup mai putin de scris si mai mult de administrare a site-ului. Ca sa ma laud si eu un picut, sunt defapt redactor-sef adjunct la publicatia Impactnews. In consecinta nu prea am timp de scris, fiindca tb sa coordonez reporterii si redactorii, sa gasesc subiecte s.a

Iti multumesc mult ca ma citesti.

In alta ordine de idei, am reinoit linkul de pe blogul meu si am pus spre acest blog

ovidiu spunea...

Faptul ca esti redactor sef adjunct la impactnews nu este o lauda, este un merit pe care il ai si de care suntem mandri toti cei care te cunosc din comuna noastra . Sunt convins ca nu e chiar usor sa ajungi redactor sef adjunct la un site de stiri national precum impactnews.ro si daca esti administrator al site ului sper sa nu te superi daca te mai deranjez cu cate o idee, despre site ul nostru, al comunei. Mersi ca ai pus link catre acest blog pe blogul tau.
Ti-am citit articolul de pe blog (http://florinciocotisan.blogspot.com/), ala cu rechinii….daca ai fi in mare si te-ar inconjura rechinii nu ar fi cel mai placut moment dar cand te inconjoara „rechinii de presa” precum Andrei Gheorghe, Mihnea Măruţă, Vlad Petreanu si Corina Dragotescu, intr-adevar este un sentiment frumos. Ma bucur pentru tine.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Orice parere este binevenita asa ca te invit sa comentezi articolul...NU UITA...si parerea ta conteaza.