29 mai 2010

Pictura pe sticla cu elevii scolii Rus si Bontaieni


click pe titlu pentru tot articolul. Sursa informatia-zilei.ro...mai multe in comentariu

1 comentarii:

ovidiu spunea...

Cu putina intarziere revin cu un subiect interesant pentru comunitatea noastra si mai ales pentru copii din comuna noastra.

In 24.09.2009 in Parohia Ortodoxa din Rus a avut loc o tabara interjudeteana de pictura pe sticla la care au participat 26 de elevi din : Rus (14), Bontaieni (4) si Culciu Mare, judetul Satu Mare (8) la activitati religioase, artistice si distractive. Parohia Ortodoxa Rus, in parteneriat cu scoala din localitate a organizat a doua editie a taberei interjudetene de pictura pe sticla intitulata “Lasati copiii sa vina la Mine”.

Tabara a fost organizata cu binecuvantarea Prea Sfintitului Justin Sigheteanul. Pe tot parcursul taberei, copiii au fost indrumati de educatoarea Nadia Ghit. Ideea organizarii unei astfel de tabere a venit din partea preotilor parohi din Rus si Bontaieni, Vasile Tarta, respectiv Florian Nechita. Contributie importanta au adus in acest an cadrele didactice Lidia Tarta, Liliana Bunu, Monica Codreanu, Orsolya Fulop, Firuta Borcuti si Valerica Fat.

Participantii au avut parte de un program concentrat pe diferite actiuni. Dimineata – rugaciuni, apoi ateliere de pictura pe sticla. Nu au lipsit nici activitatile recreative, Sfanta Liturghie si o prezentare si explicare a Prescomidiei, rugaciunile de seara, excursiile la biserici si manastiri din Sisesti, Surdesti, Plopis, Rohia si Lapus.

Copii au realizat 26 de lucrari, care au avut ca tema, aleasa chiar de ei, Maica Domnului cu Pruncul, Mantuitorul, Sf. Nicolae etc. Icoanele pictate vor fi expuse la scolile din care provin acesti elevi talentati, iar la finele vor putea fi admirate in holul Primariei Baia Mare. De remarcat este faptul ca materialele si toate cele necesare au fost asigurate de preotul Vasile Tarta, ajutat si de autoritatile locale.

FELICITARI TUTUROR ELEVILOR

Daca mai ai informatii suplimentare poti face un comentariu aici

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Orice parere este binevenita asa ca te invit sa comentezi articolul...NU UITA...si parerea ta conteaza.